Partnereinknek

Vildagliptin betegút betekintő

2023 Q2-ben a vildagliptin betegutakat, azon belül pedig a szakorvosok által elsőként felírt (inicializált) vildagliptint kiváltó betegek számát, majd a háziorvosok és a patikusok által átállításra került betegszámot vizsgáltuk.

Patika switch mátrix betekintő

Elemzésünkben a sitagliptin piac patikahelyettesítésére voltunk kíváncsiak 2024 első negyedévében. Célunk az volt, hogy azonosítsuk a patikai switch nyerteseit.

Kiváltási (sell-out) adatok

Elemzésünkben az abirateron hatóanyag kiváltási (sell-out) adatait vizsgáltuk 2023 teljes évre, megyei szinten és negyedéves bontásban is.

Patika helyettesítés betekintő

Elemzésünk során abból a feltételezésből indultunk ki, hogy egy kombinációs készítményt, amely egyszerre két különböző típusú hatóanyagot tartalmaz, kisebb mértékben helyettesítenek a patikusok, mint a monoterápiás változatokat.

ACE-gátló, ARB-k piaci betekintő

Megvizsgáltuk, hogy 2023-ban hány doboz ACE-gátlót, illetve ARB-t váltottak ki magasvérnyomás betegségre és szívelégtelenségre.

Antibiotikus piac betekintő

Az antibiotikus piac egy nagyon fontos szereplőjét, az amoxicilin/klavulánsav piacot vettük gorcső alá.

DPP4 piaci betekintő

Valós életbeli adatok segítségével az antidiabetikus piacot, ezen belül konkrétan a sitagliptin és vildagliptin piacát elemeztük.